به گزارش مشرق، آمریکا و روسیه توافق کردند علیرغم اختلافات گفتوگوها در خصوص کنترل تسلیحاتی و مسائل مرتبط راهبردی را ادامه دهند.
طبق نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، در گفتوگوهای سطح بالایی که امروز پنجشنبه در شهر ژنو برگزار شد دیپلماتهای روسیه و آمریکا با تشکیل دو کارگروه برای پیگیری توافقات بالقوه در زمینه تسلیحات اتمی و سایر تهدیدهای جهانی موافقت کردند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا، برگزاری دومین دور از گفتوگوهای راهبردی بعد از روی کار آمدن «جو بایدن» در آمریکا را «پرمحتوا و متمرکز» توصیف کرد. او با وجود این، جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.
در بیانیه مشترک صادرشده از سوی دو کشور هم تصریح شده که گفتوگوها بخشی از یک روند «یکپارچه، اندیشمندانه و دقیق» هستند.
نمایندگی آمریکا را در این گفتوگوها «وندی شرمن»، معاون وزیر خارجه آمریکا به عهده داشت و از طرف روسیه نیز «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه حضور داشت.
مقام آمریکایی گفت که در گفتوگوهای پنجشنبه با توجه به خروج دولت سابق آمریکا از دو معاهده تسلیحاتی با روسیه، مسئله کنترل تسلیحاتی محور اصلی گفتوگوها را تشکیل میداد.
روسیه و آمریکا ۱۰ سال پیش معاهدهای با هدف کاهش و محدودسازی تسلیحات راهبردی به امضا رساندند که به معاهده استارت نو معروف شد. این پیمان در حال انقضاست و آمریکا از تمدید آن طفره میرود.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه چندی قبل پیشنهاد کرد، این معاهده میان دو کشور تمدید شود. پوتین در این پیشنهاد متذکر شده که تمدید این معاهده، بدون قید و شرط و به صورت یکساله انجام گیرد.
پیشتر آمریکاییها برای تمدید این معاهده پیش شرطهایی را تعیین کرده بودند که با مخالفت مسکو مواجه شد. از جمله این پیش شرطها میتوان به ورود چین به معاهده به عنوان طرف سوم و باقی ماندن موشکهای آمریکایی در کشورهای اروپایی مجاور روسیه اشاره کرد.